O food truckach i burgerach

Food trucki i burgery – gdzie najlepiej

Food trucki i burgery – gdzie najlepiej

Food trucki i burgery - gdzie najlepiej

 

19 stycznia w naszym studiu lokalnym  pojawił  się Szymon właściciel restauracji The Bandits  z Legionowa oraz organizator zlotów food trucków który opowiedział nam o burgerach , ile mięsa powinien mieć rasowy burger oraz jakie składniki są najlepsze do tej kanapki .

Dowiemy się także o challengeu w którym możecie wziąć udział odwiedzając lokal Szymona

A także o zlotach FOOD TRUCKÓW oraz czym się kierować wybierając food trucka.

Hamburger – to kanapka (sandwicz) z kotletem z mięsa wołowego (patty). Porcja mięsa mielonego uformowana jest tu w płaski, okrągły placek, następnie usmażona lub upieczona bez panierki na ruszcie (grillu). Gotowy kotlet bywa zwykle umieszczany między dwoma kawałkami lekko przypieczonej, poprzecznie przeciętej bułki (co pozwala go jeść trzymając w dłoni, bez pomocy sztućców), oraz ugarnirowany dodatkami takimi jak sałata, pomidor, ketchup, majonez, ogórek konserwowy. W języku polskim słowo „burger” oznaczać może także samego, niepanierowanego kotleta z mięsa mielonego.

(źródło wikipedia.org)

O food truckach i burgerach

food trucki i burgery- wywiad

 




Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.