Makro Szef dla Młodych Talentów

Makro Szef dla Młodych Talentów – Program nauczania przyszłych kucharzy

Makro Szef dla Młodych Talentów

Makro Szef dla Młodych Talentów to projekt wspierający przyszłych szefów kuchni, którzy stawiają swoje pierwsze kroki w karierze.

Dla absolwentów szkół gastronomicznych przygotowano 3-miesięczne, płatne staże. Przez dwa pierwsze miesiące stażyści będą uczestniczyć w warsztatach i praktykach, organizowanych w ośmiu miastach: Warszawie, Krakowie, Trójmieście, Lublinie, Katowicach, Łodzi i Wrocławiu. Ostatni miesiąc poświęcony zostanie na szkolenia w trybie indywidualnym pod okiem szefa kuchni i trenera w stołecznej Akademii Efektywnej Przedsiębiorczości MAKRO, prowadzonej przez Pawła Serafina.

Makro Szef dla Młodych Talentów – Odwiedziliśmy program w ten piątek

19105061_1596146503729430_2104103646_oMłodzi kucharze zostali podzieleni na dwie grupy, zajęcia rozpoczęły się już od godziny 11tej.

Na wydarzeniu m.in.:

  • Prelekcja „Sky is no longer a limit!” Justyny Adamczyk
  • Pokaz kulinarny „Kuchnia Ameryki Południowej” Martin Gimenez Castro
  • Prelekcja „Wyróżnij się albo zgiń, czyli gastronomia w sieci” Karoliny Talik
  • Prezentacja produktowa „Odkrywamy smaki i testujemy produkty – owoce morza” Piotr Zych

Młodzi ludzie mieli zatem przyjemność pochłaniać wiedzę w teorii i w praktyce. Po minach można było dostrzec, że są zachwyceni i już pytali, kiedy odbędzie się następne spotkanie.

Makro Szef dla Młodych Talentów – Wywiad

Mieliśmy przyjemność rozmowy z Panem Piotrem Zychem, specjalistą do spraw ryb, który prowadził jeden z bloków nauczania tego dnia.

Co powinna jeść kobieta w ciąży? – zapraszamy do dalszej lektury




Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.