Festiwal Chlebów Świata, 21-23 marca w Warszawie

Już w najbliższy weekend odbędzie się Festiwal Chlebów Świata. 
Miejsce: Budynek Zespołu Szkół im. Wł. Grabskiego przy Ratuszowej 13 w Warszawie.
Wstęp: Wolny

Nowością FESTIWALU CHLEBÓW ŚWIATA są piekarnicze prezentacje, które będą realizowane co godzinę w kilkunastu salach lekcyjnych. Będąc na Festiwalu będziemy mogli również historię starodawnych mąk, sposoby przygotowywania pieczywa m.in przez Rzymian i Palestyńczyków. Odbędzie się również ekologiczne wędzenie wędlin zapewnione przez expertów z Muzeum Rolnictwa w Ciechanowcu

W salach lekcyjnych które zostaną zamienione na Laboratoria Piekarnicze, będzie można poznać wszelakie sposoby przygotowywania np. PITY oraz Rogali Świętomarcińskich z Poznania. Będą również BIO pieczywa, chleby kosmonautów i różnych zakątków świata oraz wiele innych atrakcji. ZAPRASZAMY.

fot./sciencemediacentre.co.nz/

Opublikowano