Truskawka

Truskawka jest owocem pojawiającym się w sezonie letnim od maja do sierpnia.

Właśnie pojawiły się pierwsze krajowe truskawki. Na początku ich cena jest wysoka jednak z czasem się obniża do kilku złotych. My jednak nie o cenie a o właściwościach. Truskawka zawiera witaminę C, B, PP jest również źródłem wapnia, fosforu, żelaza, potasu i magnezu.
Wpływają korzystnie na:
– wzmocnienie kości
– przeciwdziałają anemii
– działają antynowotworowo
– przeciwdziałają zaparciom
– pomagają spalać tłuszcze i węglowodany
– oczyszczają organizm poprzez dużą zawartość wody
Truskawka zalecana jest do spożywania przez diabetyków ponieważ zawiera cukier o niskim indeksie glikemicznym.
Ja więc widzimy o truskawce można dużo i długo, korzystajmy po prostu z dobrodziejstwa natury. Zawsze starajmy się jak najwięcej spożywać owoców i warzyw sezonowych one zawsze są bogactwem witamin i mikroelementów.

3majcie się zdrowo
małgośka-te

Opublikowano