Kogel-Mogel, czyli jedzenie po polsku

W zastraszającym tempie na naszych oczach rośnie liczba tak zwanych restauracji „sieciówek”, szczególnie tych fastfoodowych. Chcąc znaleźć coś zdrowego do jedzenie, w przyzwoitej cenie, nieraz musimy się ogromnie naszukać. Jednym z takich miejsc, które próbuje zmienić trend w polskiej gastronomii idąc w stronę dawnych, często zapomnianych smaków jest bar Kogel-Mogel.

Wieczorną porą, po całym dniu serwowania domowych potraw: pierogów naleśników, galaret i mielonych, porozmawiała z nami Pani Barbara Pitus, która prowadzi wspomniany już bar Kogel Mogel.

Miejsce to charakteryzuje się nie tylko wspaniałą, polską kuchnią, ale również nietypowym klimatem. Przenieście się z nami w wyobraźni do czasów PRL-u i posłuchajcie:

Opublikowano

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *