Piotr Lisakowski o zdrowej rybie z Bałtyku

Piotr Lisakowski o zdrowej rybie z Bałtyku

Piotr Lisakowski o zdrowej rybie z Bałtyku

Piotr Lisakowski o zdrowej rybie z Bałtyku na święta i nie tylko rozmawiał z naszym redaktorem Olinem.

Ten mieszkający w Jastarni utalentowany kucharz specjalizuje się w rybach. Znany m.in. z programu Top Chef pasjonat gotowania, w swojej restauracji Gryfon serwuje najwybitniejsze smakołyki z bałtyckiej fauny. kiedy nie ma sezonu nad morzem, czyli w zimie, oddaje się swojej pasji – łowieniu ryb na wędkę. Poluje na łososie i trocie wzdłuż naszego wybrzeża, a potem przyrządza z nich sobie tylko znane potrawy. Olinowi opowiedział jakiego dorsza najlepiej wybierać, zdradził pomysł na idealny dodatek do ryby i obalił pewien mit o Bałtyku.

Piotrek przyjechał na Bożonarodzeniowy Targ Śródmiejski w Warszawie, na pl. Konstytucji, gdzie we wtorek, 20. 12 częstuje rybami swojego autorstwa i opowiada o nich. Warto spróbować, zwłaszcza różnych wersji jego korzennego śledzia.

bałtyckie ryby na stół!

 

Opublikowano

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *