Zupa migdałowa i inne świąteczne przysmaki

zupa migdałowa i inne świąteczne przysmaki
jeleń w Różanym Dworze

Zupa migdałowa i inne świąteczne przysmaki

Zupa migdałowa i inne świąteczne przysmaki pojawiają się w rozmowie z Dariuszem Ruszkowskim, szefem restauracji Różany Dwór. Okazuje się, że dobrze nam znane potrawy, bo przecież robione co roku, można jeszcze wzbogacać – tak, jak nakazuje staropolska tradycja. Na przykład miód w bigosie może nieźle i bardzo pozytywnie namieszać. Zapomniana staropolska zupa – migdałowa, kiedyś tak popularna na naszych stołach, może wprawić cała rodzinę w radosne osłupienie przy wigilijnym stole. Jeśli chodzi o szczegóły takie jak gatunek grzybów na święta – czy je mrozić czy suszyć, Dariusz Ruszkowski ma swoje pouczające odpowiedzi. Posłuchajcie i spróbujcie.

staropolsko i migdałowo cz1

staropolsko i migdałowo cz2

 

Opublikowano

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *