Agata Michalak „O Dobrym Jedzeniu” w dobrej książce

Agata Michalak „O Dobrym Jedzeniu” w dobrej książce

Coraz częściej chcemy wiedzieć co ląduje nam na talerzu. Taka wiedza to dzisiaj nowość, a kiedyś oczywistość. Nie trzeba było o tym myśleć. Kurczak na rosół był karmiony ziarnem, a jak nie było w zimie pomidorów to jadło się ogórki kiszone i marchewkę. Od jakiegoś czasu największe sieci sklepów oferują nam przez cały rok kolorowy wachlarz produktów. Tylko co to za produkty? Niestety – z naturą mają niewiele wspólnego. Jak się uratować przed niezdrową sztucznością i zacząć znów spożywanie normalnych, sezonowych i prawdziwych produktów? Na szczęście są w Polsce osoby, które nas ocalą! To właśnie je tropi i o nich pisze Agata Michalak w książce „O Dobrym Jedzeniu”.

Agata Michalak "O dobrzym jedzeniu"

Posłuchajcie rozmowy z dziennikarką, pisarką, ale przede wszystkim tropicielką normalności w świecie przenikniętym GMO i obniżaniem cen w dyskontach. Agata odnalazła wytwórców, hodowców i rolników, których dziś nazywamy wyjątkowymi pasjonatami, a oni po prostu próbują dać nam jedzenie zgodne z naturą. Takie jak kiedyś.

Rozmowa z autorką „O dobrym jedzeniu” cz1

Rozmowa z autorką „O dobrym jedzeniu” cz2

Rozmowa z autorką „O dobrym jedzeniu” cz3

Opublikowano

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.